Vyvážená strava chutná skvěle. Připravte si doma španělskou kuřecí pánev
¡Hola! Pojďte dnes ochutnat kuchyni s nádechem španělských chutí. Kombinace paprik, hub, kuřecích prsou, oliv a tymiánu je vynikající a v zimě vás krásně zahřeje. Španělská pánev je plná ingrediencí, které doporučuje 10 z 10 výživových poradců.
260 g brambor, oloupaných a nakrájených na velké kousky
nať z petržele, nadrobno nasekaná
sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
Velkou pánev lehce postříkejte olejem a rozpalte na střední výkon. Cibuli, česnek a papriky za občasného míchání restujte 6–8 minut, dokud nezměknou.
Přidejte houby a maso a restujte dalších 5 minut. Dvakrát nebo třikrát maso otočte, dokud nezhnědne.
Přidejte papriku a osmahněte. Zhruba po 1 minutě přimíchejte vývar a rajčata, rajčatový protlak a tymián.
Přiveďte k varu, ohřejte na mírný výkon a přidejte cukety. Vařte 30 minut, nebo dokud není kuře důkladně upečené, a omáčka nezhoustne. Přidejte olivy a většinu petrželky a dochuťte solí a pepřem.
Mezitím uvařte brambory v osolené vodě. Dobře sceďte a podávejte s kuřecí směsí posypané zbývající petrželkou.
Variace
Namísto bílé vyzkoušejte červenou cibuli. Můžete použít také zelenou nebo bílou papriku namísto červené a žluté.
Namísto plechovky normálních rajčat zkuste keříková.
Namísto černých oliv mohou být zelené.
Energie (kcal) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
350,7 44,9 6 30,8
Potřebujete výživové poradenství?
Najděte si výživového poradce programu The 1:1 Diet a poznejte, jak vám jídelníček na míru může změnit život.
Objednejte se na nezávaznou vstupní konzultaci zdarma ještě dnes!