Luxusní salát jako z pravé japonské restaurace si můžete připravit i doma. Nevěříte? Vyzkoušejte! Tento salát je úžasně snadný na přípravu a hotový raz dva. S kouskem kvalitního čerstvého tuňáka, křupavou zeleninou a wasabi dresinkem, který lehce šimrá na jazyku, zažijete opravdový ohňostroj zajímavých chutí.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 8 minut
Počet kalorií: 200 kcal na jednu porci
Salát
1 malá cuketa nakrájená na tenké plátky (dobře to jde škrabkou na zeleninu)
6 červených ředkviček nakrájených na tenké plátky
¼ okurky nakrájené na tenké proužky
velká hrst křupavých salátových listů
4 cherry rajčátka nakrájená na čtvrtky
olej ve spreji
2 × 115gramový kvalitní čerstvý steak z tuňáka
Wasabi dresink
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce rýžového octa
šťáva z ½ limetky
1 lžička wasabi
sladidlo dle chuti (nemusí být)
Připravte si wasabi dresink: šlehejte všechny ingredience, dokud se dobře nespojí a podle chuti můžete přidat sladidlo.
Cuketu, ředkvičky, okurku, listy salátu a rajčata dejte do mísy a lehce zalijte dresinkem.
Nepřilnavou nebo grilovací pánev lehce postříkejte olejem a nastavte varnou desku na vysokou teplotu. Když je pánev rozpálená, přidejte tuňáka a zprudka opékejte 1 minutu na každé straně, dokud nebude zvenku propečený, ale uprostřed stále syrový. Pokud máte rádi tuňáka více propečeného, opékejte ho 2–4 minuty z každé strany.
Tuňáka nechte 5 minut odpočinout, nakrájejte na tenké plátky a podávejte se salátem.
Vegetariáni mohou tuňáka nahradit 250 g extra pevného tofu (nakrájeného na plátky) a smažit nebo péct do křupava. Tím přidáte 5,5 g tuku na porci.
Mrkněte na více zdravých receptů z programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.
Objednejte se na svou první bezplatnou konzultaci.
Naši výživoví poradci jsou v každém koutu republiky.