Cajunské rybí filety se salátem ze sladké kukuřice
S pouhou špetkou cajunského koření vykouzlíte perfektní lehkou a citronem ovoněnou rybí večeři. Veselé, barevné a hlavně chutné jídlo s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny, vitamínů, minerálů a nízkým obsahem sacharidů zvládnete připravit do půl hodiny. Jdeme na to?
Porce: 2
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Kalorie: 400 kcal na celou porci (Krok 5)
Kroky:
3 - bez brambor a kukuřičného salátu (pouze ryba, jako přílohu volte povolenou zeleninu)
4 - bez kukuřičného salátu
5 - celý recept
Suroviny
200 g nových brambor,
2× 150 g filetu z platýze nebo tresky bez kůže,
olej ve spreji,
1 lžička cajunského koření,
šťáva z citronu,
několik snítek petrželky, nasekané nadrobno,
sůl a mletý růžový pepř,
2 malá rajčata, nakrájená na plátky,
plátky citronu k podávání.
Kukuřičný salát
150 g kukuřice,
6 jarních cibulek, nakrájených nadrobno,
1 malé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky,
1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kostičky,
¼ okurky, nakrájené na kostičky,
několik snítek petrželky, nasekané,
šťáva z 1 malého citronu,
2 lžíce vinaigrettového dresingu bez oleje.
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte rybí filety. Lehce postříkejte olejem, pokapejte citronovou šťávou a posypte cajunským kořením. Rybu pečte 8–10 minut.
Mezitím uvařte nové brambory v hrnci s osolenou vodou. Trvá to zhruba 12–15 minut. Dobře sceďte.
Zatímco se vaří brambory a ryba je v troubě, smíchejte v misce všechny ingredience na salát z kukuřice.
Horké rybí filety opatrně přendejte na talíře a posypte trochou soli a růžového pepře. Navrch dejte petrželku a podávejte s novými bramborami a salátem z kukuřice s nakrájenými rajčaty a plátky citronu.
Něco navíc
Tento recept je vhodný pro Krok 3. Pokud jste ale v Kroku 5, můžete jídlo připravit ze dvou 200g plátků ryby, 300 g nových brambor a podávat se 2 lžičkami tatarské omáčky (= 2,8 g tuku a 9,2 g sacharidů na porci navíc).